"/>


Ken je granola? Heerlijk knapperige granen, gebakken in de oven, op smaak gebracht met kaneelpoeder, vers seizoensfruit en een potje yoghurt. Heerlijk als ontbijt en een mooi alternatief voor brood of cornflakes. Ik geef hieronder mijn favoriet recept, maar voel je vrij om ingrediënten toe te voegen volgens je eigen smaak. Granola is eenvoudig thuis klaar te maken. Je stelt zelf een granen- en zadenmix samen die je lekker vindt. Je voegt dit samen met een beetje honing, siroop en olie. Alles uitsmeren op een bakplaat en hoppa, de oven in. Een kwartiertje later heb je knisperende goudkleurige granola op je bord.

Ingrediënten:
200g havervlokken
30g venkelzaad
30g sesamzaad
30g lijnzaad
30g pijnboompitten
30g pompoenpitten
20g amandelschilfres
1 eetlepel zonnebloemolie
1 eetlepel Agavesiroop
snuifje kaneelpoeder
50g rozijnen

Verwarm de oven voor op 200°C. Giet alle ingrediënten in een kom en roer goed zodat de olie, siroop en kaneelpoeder goed verdeeld zijn. Neem een bakplaat, leg er bakpapier op en spreid de grenola over de blakplaat (dikte max 1cm). Zet de bakplaat in de oven en roer alles om na 10min bakken. Gebruik je rozijnen of gedroogd fruit, voeg deze nu toe. Bak nog 5 minuten in de oven tot wanneer de mix mooi goudbruin gebakken is. Haal de bakplaat uit de oven, laat alles een beetje afkoelen en je grenola is klaar. Wil je de grenola op een later tijdstip eten, laat deze dan goed afkoelen en verpak luchtdicht zodat alles knapperig blijft.

Tips:
maak tijdens het weekend een grote voorraad voor een ontbijt tijdens de week.
de meeste zaden en noten vind je in een natuurvoedingswinkel of Bioplanet

Meer recepten:
http://www.joyofbaking.com/breakfast/HomemadeGranola.html
http://nl.delhaize.be/nl-be/recepten/recepten/granola-van-het-huis

Tagged with →